Se vores spændende nyheder - KLIK HER

Se månedens kup  - KLIK HER

Click and collect - vi har åbent for afhentning tirsdag-fredag 9-15

Gode råd

Når du har hund, gælder det om at aktivere den hensigtsmæssigt - og det gælder uanset om du lige har fået hvalp, eller har en voksen hund. Det handler om at have en god balance mellem den mentale og fysiske aktivering - hunden skal både bruge hovedet, benene og resten af kroppen for at trives optimalt. Hunden har brug for at lære nye ting, løse problemer, søge og bruge sin krop, men behovet afhænger selvfølgelig af alder, race, mv. F.eks. har hvalpe ikke det samme behov for fysisk aktivering (gåtur, mv.), som unge hunde har - hvalpe har mere brug for oplevelser. Og en mops har ikke det samme behov for at løbe, som en setter har. Og sådan kunne man blive ved..

Mit råd til dig er at droppe madskålen og lade hunden arbejde for sin mad. Ofte stiger interessen for foderet, hvis hunden ikke har det til rådighed hele tiden - og det i øvrigt er et kvalitetsfoder med masser af kød. Og hvis du så bruger foderet til lidt træning med hunden, overfører du faktisk værdi til foderet. Men der er klart situationer, hvor foderet ikke har værdi nok til at motivere hunden til at samarbejde med dig - typisk hvis der er andre ting i miljøet, der forstyrrer. Det kan også være svært med de hunde, der ikke er særligt interesserede i mad. I så fald må du ty til godbidder som belønning. Jeg foretrækker at bruge godbidder, der er små, bløde og fulde af kød. På den måde kan jeg belønne mange gange uden hunden bliver mæt. 

Til såkaldt problemløsning, der ligeledes er en god mental beskæftigelse, kan du også bruge foderet eller godbidder. Der findes et hav af sådanne aktiveringsgenstande, der kan være med til at opfylde dette behov. Her er det bl.a. værd at kigge på, hvad hunden er i stand til at løse selvstændigt. Er det for svært for hunden, vælger den måske at bide genstanden i stykker for at nå fat i godbidderne. Eller måske dropper den det helt, fordi den ikke kan finde ud af det. Skæld den ikke ud, hvis den begynder at bide i den, men gør problemet lettere at løse - eller vent simpelthen med genstanden indtil hunden er blevet bedre. Så læs produktbeskrivelsen og spørg dig evt. frem, når du skal finde ud af, om genstanden egner sig til DIN hund. 

Når hunden skal lære hvordan den får foderet/godbidderne ud af aktiveringsgenstanden, bruger den en del mental energi på det - hvilket gør den træt på den gode måde. Når den først har lært det, bruger den ikke længere så meget mental energi, men det er stadig god aktivering i min verden - og det tager længere tid for den at spise. Her kan du evt. kigge på de genstande, hvor sværhedsgraden kan øges efterhånden som hunden bliver bedre. Min egen hund har flere aktiveringsgenstande, som hun får mad i - og jeg prøver at variere lidt, hvordan hun får sin mad. Hun får også dagligt en 'Kong' med fyld såsom banan, hvor hun skal ligge slikke indholdet ud. Noget af den daglige foderration bruges også til søgning eller spor, som jo ligeledes er en mental aktivitet, som gør hunden træt på den gode måde.

Dette indlæg er skrevet af :

Gitte Asmann
Rådgiver for Mennesker & Hunde

Link til Gitte Asmann's hjemmeside, klik HER...
Hundeproblemer, klik HER...

Helle Carstens

Helle Carstens

24.04.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Super service. Hurtige svar på spørgsmål. Nem og hurtig betjening. Også ved retur og nye varer. Godt udvalg. Kan anbefales.

Google
Bente Fryland

Bente Fryland

11.04.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Lynhurtig til afhentning ???? Meget positiv oplevelse ????

Google
Anette Thorsen

Anette Thorsen

11.04.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Det er altid en fornøjelse at handle his jer ???? God service og altid smilende og venlige

Google
Vibeke Garbers

Vibeke Garbers

19.03.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

super service

Google
Peter Nielsen

Peter Nielsen

01.03.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Dejlig overskuelig hjemmeside og hurtig levering

Google
Pia Skoubo

Pia Skoubo

29.02.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Altid super søde, glade og vejledende. Det er mit foretrukne sted at handle.

Google
Freja Kønig Gissel

Freja Kønig Gissel

14.02.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Altid super hurtig levering og telefonisk kontakt når bestilte vare ikke er på lager. Yderst god kundeservice!

Google
Vagn Bjørnholt Andersen

Vagn Bjørnholt Andersen

13.02.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Google
Tanja Andersen

Tanja Andersen

01.02.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Søde og hjælpsomme mennesker❤️❤️

Google
Annegrethe og Erik Jørgensen

Annegrethe og Erik Jørgensen

28.12.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Google
Susanne Orlandi

Susanne Orlandi

31.12.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Helt fantastisk service og godt udvalg.

Google
© 2024 4hotdogs.com All Rights Reserved.