Vi bytter julegaven indtil 21.01.2024

Gaven til hunden - Spar 15%  - KLIK HER

Click and collect - vi har åbent for afhentning tirsdag-fredag 9-15

Infomation om flåter

Artiklen er skrevet af Majbrit Skou

Skovflåter en landeplage
Skovflåten er efterhånden blevet en landeplage. Den er meget omtalt bla. fordi den kan overfører sygdomme via sit bid. En af de sygdomme er borrelia, som bl.a angriber nervesystemet og giver lammelser i ansigtet. 

Tæge eller skovflåt?
Skovflåten bliver ofte i folkemunde kaldt tæge, og tægefjernere sælges også i stor stil. Dette er dog ikke biologisk korrekt, idet en tæge er et insekt, der ikke gør mennesker noget. En skovflåt er en blodsugende mide, der lever af at suge blod på dyr og dermed også mennesker.


Hvor findes flåter?
Navnet skovflåt kan være lidt misvisende, da der findes mange arter af flåter. Og de færdes i forskellige områder. Du kan altså blive bidt i din egen have. Men oftes er de, hvor der er højt græs, træer, eller andet vegetation, som de kan sidde i og vente på et offer. Flåter er varmesøgende og de søger derfor steder på kroppen, hvor de kan sidde lunt og godt, mens de indtager deres måltid. Det kan være i en armhule, under et hundeøre eller steder hvor der er meget pels.

Hvad hvis jeg bliver bidt?
Hvis du eller din hund bliver bidt af en flåt, er det vigtigt, at den bliver fjernet hurtigst muligt. Det anbefales at den fjernes indenfor 24 timer, da den ellers kan overføre forskellige sygdomme.

Skulle uheldet være ude, og du ikke har opdaget flåten førend den er meget stor, så har den nok siddet mere end 24 timer. Du skal da holde øje med influenza-symptomer og udslæt omkring stedet. Søg læge eller dyrelæge, hvis du er det mindste i tvivl, så du eller hunden kan komme i behandling.Hvordan fjerner jeg flåter bedst?
Der findes mange gode råd om hvordan man fjerner flåterne, nogle anbefaler at komme vaseline på flåten, så den selv trækker sig ud, men dette er ikke særlig hensigtsmæssigt, da dette kan tage lang tid og den netop skal fjernes hurtigst muligt. Du skal bruge en god flåtfjerner, der med sikkerhed, får flåtens hoved med ud. Dette er meget vigtigt idet, at den fortsat vil kunne overføre sygdomme, hvis hovedet sidder tilbage.

Brug aldrig fingrene, vaseline, neglelak. Klem aldrig flåten og prøv aldrig at kradse den af.

Hvordan fungere The Tick Key?
Vi anbefaler The Tick Key. Den er igennem 5 år blevet testet og forbedret for at sikre sig den mest effektive flåtfjernelse på markedet.

Den er nem at bruge og er designet til at få hovedet med ud. Du placere ganske enkelt tick key´ens dråbeformet hul over flåten. Hold den helt nede til huden og træk nu key´en væk, så flåten kommer ned i den spidse del af hullet. Du kan nu trække flåten helt af – nemt og effektivt.

Af fordele er også, at du kan have Tick Key i dit nøglebundt. På den måde har du den altid lige ved hånden uanset hvor du befinder dig.

Vil du vide mere?
www.skovflaaten.dk kan du læse meget mere om flåter, sygdomme og smitte til hund, kat og andre kæledyr.

 

 

 

C

christian knudsen

07.09.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Super god service, altid god vejledning og hurtig levering. Kan klart anbefale at handle hos 4hotdogs.com

Google
Susanne Orlandi

Susanne Orlandi

31.12.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Helt fantastisk service og godt udvalg.

Google
Peter Hegelund

Peter Hegelund

30.09.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

godt sted

Google
Cille Skarnes

Cille Skarnes

05.08.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

God service og hyggelig atmosfære

Google
Søren Biørrith

Søren Biørrith

23.02.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

God service og søde hunde som render rundt.

Google
Mogens Bergmann

Mogens Bergmann

05.01.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Godt udvalg, sød og venlig betjening!

Google
© 2015 4hotdogs.com All Rights Reserved.